Verwelius & UW & geluid

Geachte LUW-leden,

Bijgaand een update m.b.t. Verwelius en de Utrechtseweg

Tijdens de ALV is het bestuur verzocht om vlak voor het verstrijken van de beroepstermijn van het bestemmingsplan Verwelius terrein (Utrechtseweg 341) nog een extra vergadering te plannen indien een getekend en uitgewerkt plan aan eerdergenoemd bestemmingsplan is toegevoegd. Het bestemmingsplan is wel aangevuld (in te zien via via https://ruimtelijkeplannen.nl en op het Omgevingsloket, planidentificatienummer: NL.IMRO.0310.20010BP0020-VG01), maar geeft geen wezenlijke wijziging van de stand van zaken zoals besproken tijdens de vergadering, waardoor een extra vergadering niet nodig is. Zodoende zal LUW zoals besproken en besloten beroep aantekenen bij de Raad van State.

Daarnaast zijn er door de werkgroep Utrechtseweg proef metingen met een geluidsmeter uitgevoerd waarbij is geconstateerd dat het verkeersgeluid zeer regelmatig hoger is dan 70 dB. Dit is aanleiding geweest voor het bestuur om een gespecialiseerd bureau de opdracht geven om gedurende een periode van twee weken een geluidsmeting uit te voeren teneinde vast te stellen in hoeverre de geluidsnormen worden overschreden. De kosten voor dit indicatief geluidsonderzoek en bijbehorende rapportage bedragen EUR 2.420,00 inclusief BTW.
Voor verkeersgeluid dient de Lden (level day/evening/night) bepaald te worden. Tevens wordt het gemiddelde geluidsniveau (LAeq), maximaal geluidsniveau (LAFmax) A-gewogen en 24 uurs gemiddelde gemeten. Door de meting krijgen we inzicht in de daadwerkelijke overlast van verkeersgeluid. De overheid gebruikt namelijk rekenmethoden in plaats van meetgegevens. Met de uitkomsten van deze metingen zal LUW voor 4 november 2024 haar zienswijze indienen tegen het opgestelde ontwerp-saneringsprogramma “Utrechtseweg De Bilt” bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Met vriendelijke groet,

Bestuur LUW

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*