Vierde aanvliegroute Schiphol

Beste leden,

De ‘vierde aanvliegroute’ van en naar Schiphol is ervoor bedoeld om de andere drie bestaande aanvliegroutes te ontlasten en tevens de groei van vliegverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken. Het Ministerie onderzoekt de mogelijkheden. 

Deze variant is een aanvliegroute die dan gepland zou worden vanaf Schiphol richting oost-zuidoost. Dat wil zeggen: precies over de gemeentes de Bilt, Zeist en de Utrechtse Heuvelrug. De vliegtuigen zullen hier dan op een relatief lage hoogte overkomen, hetzij nog stijgend vanaf Schiphol, hetzij dalend naar Schiphol met te verwachte geluidsoverlast en de nodige vervuiling.

Aangezien de bewoners/leden van LUW reeds te maken hebben met aanzienlijke geluidsoverlast van de wegen in onze omgeving (Utrechtseweg, A27 en A28), zou dit vliegverkeer een enorme verslechtering van de  kwaliteit van onze leefomgeving betekenen!

De eerder genoemde gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug hebben ook reeds aangegeven dat deze variant niet gewenst is. Ik weet niet of De Bilt hierover al een standpunt heeft ingenomen. 

Groet, Jules Baartmans

Stop4deroute 
Donaties en actie nu nodig

Beste lezer,

Minister Madlener van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zet vaart achter het luchtvaartdossier. De luchtvaartlobby draait op volle toeren. Het moment van besluitvorming over de 4de route komt sneller dichterbij dan verwacht. 

Maar liefst 1,3 miljoen extra inwoners van Nederland worden geconfronteerd met nieuwe herrie, vervuiling en bijbehorende gezondheidsrisico’s als de route er komt. Omwonenden van Schiphol blijven kampen met herrie en vervuiling, terwijl de deur verder opengezet wordt voor de ongeremde groei van de luchtvaart. Nog meer lawaai, en nog meer uitstoot! 

De tijd dringt. We moeten nu handelen om dit nog te stoppen! Snel zijn donaties en actie nodig om de koers nog te veranderen. Doneer om te kunnen versnellenTot nu toe hebben vrijwilligers van Stop4deroute bijna alles uit eigen zak betaald. Dankzij een kleine subsidie van het Fonds Burgerbewegingen konden we de stichting oprichten, maar nu staan we voor grotere uitdagingen.

We willen en moeten meer doen. We stuiten op de grenzen van onze expertise, ons budget en de tijd. Om impact te maken en de 4de aanvliegroute tegen te houden, moeten we daarom nu toch om jouw hulp vragen.

Help ons het verschil te maken – doneer vandaag nog!
Steun ons met een donatie

Ga “nee” op 24 oktober naar Den HaagVolgende week gaan we naar het commissiedebat over luchtvaart in de Tweede Kamer. We overhandigen, voorafgaand aan het commissiedebat, een Manifest Stop4deroute aan. 

Het is belangrijk om als burgers nu onze bezorgdheid te laten zien aan leden van de Tweede Kamer. 
Onze boodschap is duidelijk: geen vierde aanvliegroute!
 
Datum: 24 oktoberTijd debat: 15.00-21.00 uur (LET OP: De tijd is aangepast!) 
Locatie: Den Haag

Ben jij er ook bij? 
Meld je dan aan via onderstaande link. 
Ik ga “nee” op 24 oktober!

Heb je onze petitie ook al getekend? Teken dan nu of stuur de link door naar buren, vrienden familie. 
https://petitie.stop4deroute.nl/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*